Septemberfeesten in Ruurlo - Dweilorkest De Deurdweilers

Septemberfeesten in Ruurlo

Septemberfeesten in Ruurlo
Posted On:09.13.2008

De septemberfeesten in Ruurlo waren vanmiddag overgoten met een heerlijk zonnetje en een heerlijk Grolschbiertje. Niet alleen de buurtschappen van Ruurlo waren verwikkeld in een zeskamp, ook wij Deurdweilers moesten wat hindernissen nemen.

Allereerst was er natuurlijk de routebeschrijving en de tomtom. Wie heeft er nou gelijk? De routebeschrijving of de TomTom of toch de Grasmoeder? Die laatste kon er op het laatst geen wijs meer uit. Maar goed hindernis 1 was overwonnen en om 14:30 liepen we spelend het nog vrij lege zeskampterrein op.

Optocht Ruurlo

De inwoners van Ruurlo bleken nog bij de optocht staan te kijken. Maar niet lang daarna stroomde het veld en de dorstige keeltjes vol voorzien van een lekker drelleke muziek van ondergetekend dweilorkest.

 Erik was vandaag apetrots dat hij ook eens op kleine trom mocht spelen. Maar misschien wel de laatste keer? De volgende hindernis was namelijk het afbreken van een onderdelen van de kleine trom. Als een echte McGyver werd er met plakband en 3 wijnkurken een spoedreparatie uitgevoerd en het optreden kon vervolgd worden!

Volgende hindernis

Erik was net bekomen van de schrik en in zijn achterhoofd al bezig met "Hoe vertel ik het Ronald?" toen ook het vel van de kleine trom het begaf. Tja, dan wordt het lastig. Gelukkig was een plaatselijke slagwerker zo lief voor ons om thuis zijn trommel op te halen zodat het optreden toch nog vervolgd kon worden. Hulde aan de man met de trom!!!

En zo werden de gloednieuwe setjes nog even lekker doorgespeeld in het nog steeds zonnige Ruurlo. Goed om ook weer eens de vliegshow te doen. Was toch al weer een maandje of twee geleden… Daarna moesten we er weer als een speer vandoor, want de schutterskoning van Angeren moest gehuldigd worden.  Het was in Ruurlo nog lang onrustig….

 

Foto's behorend bij "Septemberfeesten in Ruurlo"


Leave us a comment

Lees vorig bericht:
Klunen

De Deurdweilers domineerden vandaag weer op het 2e Lingewaardse Kluunkampioenschap. Dit toernooi werd georganiseerd door de IJsvogels tijdens de Angerense...

Sluiten