Fruehschoppen met de bus - Dweilorkest De Deurdweilers

Fruehschoppen met de bus

Datum: 23 februari 2009
Fruehschoppen met de bus

Vandaag hebben de Deurdweilers uit Angeren Lingewaard onveilig gemaakt met de bus! Samen de carnavalsvereniging uit Angeren, de Narrenpoel, stonden we om 12 uur al op de bus te wachten. De polonaise werd toen al in gezet! De eerste foto moest uiteraard gemaakt worden bij het Keutje in Angeren!

De buschauffeur schrok zich een hoedje, zoveel mensen stapten er in Angeren in lijn 33 in. De carnavalisten stapten voor in, de Deurdweilers achterin, om vervolgens toch maar ff voorin af te laten stempelen, zoals het hoort! In de bus bliezen we natuurlijk ook een vrolijk deuntje! Via Doornenburg kwamen we gelukkig in Gendt. Dweilorkest voorop, de prins en zijn gevolg erachteraan, zo de Klok in! En dan is het gelijk feest!

Na een paar nummertjes konden we aan ons welverdiende biertje! Afwisselend met de Zwabberband en de DJ maakten we een lekker stukkie treuuuut. Even wat later gingen we in optocht naar de Herberg. Daar was tot dan toe nog niet veel te beleven, maar ineens wel. Twee prinsen en prinsessen met gevolg en twee dweilorkesten brachten veel gezelligheid mee! Wat setjes en blaadjes bier, wijn en cola verder zijn we weer op de bus gestapt.

Ditmaal mochten we zo doorlopen, maar moesten we wel de hele weg spelen, haha! Op naar Huissen, ff spelen bij Sancta. Helaas was daar niks meer te beleven op carnavalsgebied. Maar we komen eigenlijk voor Moeke Jansen, zeiden wij, dus die hebben we toen gauw van de kamer gehaald. En voor haar en nog een paar bewoners hebben we een paar moppen verteld en nog een paar nummertjes geblazen.

Inmiddels was de prins ook weer gearriveerd, dus gingen we nog een nummertje blazen in de Gouden Engel. Daar was het nog flink druk, dus hebben we de tent nog ff op zijn kop gezet! Het was er echt supergezellig! We waren niet het enige dweilorkest, dus na het spelen, konden we nog ff genieten van de andere muzikanten! Het was een geslaagde dag!

Meer info over de carnavalsoptocht in Angeren op de pagina over de optocht. En foto’s van de optocht vind je hier.

Lees meer uit de categorie

Foto's behorend bij "Fruehschoppen met de bus"


Leave us a comment

Read previous post:
Carnavalsoptocht Angeren 2009 weer schitterend

Op het bouwersbal konden de aanwezigen al een glimp van de wagens opvangen die er gebouwd waren, maar wat er...

Close