Pronkzitting 2015 - Dweilorkest De Deurdweilers

Pronkzitting 2015

Datum: 19 januari 2015

Afgelopen zaterdag was weer de jaarlijkse pronkzitting van AKG De Narrenpoel. Natuurlijk waren de Deurdweilers hier weer bij als ‘huisorkest’ en nam het orkest deel aan het programma met een heuse “Boer Zoekt Vrouw” act.

Daarnaast was Prins Ronald ook weer erg goed als Hendrikus de Zandhoas en deden een aantal Deurdweilers-mannen aan ‘naproat’ op het podium.

Op zaterdag 17 januari heeft het A.K.G De Narrenpoel uit Angeren, onder aanvoering van Prins Ronald de Muzikant en prinses Debby, haar jaarlijkse pronkzitting gehouden. Het publiek kon deze avond genieten van buut, zang, dans en muziek.

De meiden van dansgarde the Stars, onderdeel van A.K.G. de Narrenpoel, hebben deze avond hun beste beentje voorgezet en mooie dansen laten zien.

Frater Wilhelmus bracht op zijn eigen, gelovige, wijze een buut met daarin de gemeente en de ontwikkelingen in Angeren. Dit was de 11de keer dat hij zijn buut deed tijdens de pronkzitting, hiervoor werd hij door de vereniging in het zonnetje gezet.

Blauw bloed, 3 oud prinsen van de vereniging, deden een muzikale vertolking van the winner takes it all. Als Bob en Annie de Rooij zongen zij onverwacht goed. Zij bedankte in hun vertolking van de regenboog de bouwgroepen die de Angerse optocht tot de mooiste van de Betuwe maakt.

Tijdens candlelight liet het schuttersgilde  St. Bavo zich van een hele andere kant zien. Zij vertelde bij kaarslicht anekdotes over het prinsenpaar die beide bij de drumfanfare spelen.

Hendrikus de zandhoas was na een jaar van prinselijke afwezigheid dit jaar weer aanwezig. Hij had zijn prinsenpak even omgeruild om het publiek mee te nemen in een rondje door Angeren en al wat hij daar hoort en ziet.

Het huussens mins kwam deze avond in Angeren een geweldige buut doen voor het prinsenpaar. Zij is uniek in haar buut, en kreeg het publiek aan de lachende hand.

Mit Love kreeg de hele zaal plat van het lachen, zij vertolkte meatlove, een uniek optreden.

Ook de Deurdweilers waren van de partij, want er is geen feest als de Deurdweilers niet zijn geweest. En een feest was het! Met muziek, noaproaten en tijdens boer zoekt vrouw zochten ze op muzikale wijze een vrouw voor 1 van de boeren.

Ook was er feest met het op 1 na beste Angerse kleinste dweilorkest, de kleurdweilers. Zij lieten de zaal dansen en zingen op een lied vur Angeren.

Er was die avond een verrassing voor Wim Huisman. Hij zet zich al 47 jaar in voor het carnaval in Angeren. Hij heeft jarenlang in het bestuur gezeten, en werkt al 47 jaar mee aan het maken van het mooiste boekje van Angeren; Het Keuje.  Voor al zijn werk werd hij bedankt en benoemd tot erelid van de vereniging.

Het was een geheel vernieuwd programma met veel afwisseling. Voor het publiek was het een geweldige avond, waar nog lang over gesproken zal worden.

Lees meer uit de categorie

Foto's behorend bij "Pronkzitting 2015"


Read previous post:
Carnaval geopend

Prins Ronald heeft afgelopen zaterdag het carnaval in Angeren heropend. Op een zeer gezellige avond zagen we nieuwe dansen van...

Close