Lingewaard Dweilt Deur - Dweilorkest De Deurdweilers

Lingewaard Dweilt Deur

Posted On:03.29.2020

Ook Angeren had haar eigen dweilfestival! Herberg De Ploeg organiseerde in samenwerking met De Deurdweilers op zondagmiddag 28 oktober het eerste Lingewaard Dweilt Deur evenement in een grote feesttent op het kermisterrein. Voorwaarde voor De Deurdweilers om deze dag door te laten gaan was de deelname van louter toporkesten en dat is gelukt!! Een aantal van de beste en tevens gezelligste orkesten van Nederland kwamen naar Angeren toe om een grandioos feest te maken! Dat was de opzet en dat is dubbel en dwars gelukt.

[alert color=blue title=”Lingewaard Dweilt Deur 2013″ align=center]Klik hier voor informatie over de 2013-editie[/alert]

 

Als Deurdweilers hebben we de middag afgetrapt, gevolgd door de Menaemer Feintsjes uit Menaldum (Friesland), Alarmfase3 uit Bemmel, Dubent uit Veghel en De Stadse Blaozers uit Willemstad. Op papier hele goede orkesten, maar dit lieten ze ook even horen.

De Stadse Blaozers doen het op dit moment iets rustiger aan dan in hun gloriejaren waarin ze 6x de Bemmelse Dweildag wonnen, maar ze spelen nog steeds helemaal top! Wat een sfeer en power komt er uit dat orkest. Dubent heeft ook vele fans erbij gekregen in Angeren na hun optredens zondag. Menigeen ging naar huis met een “I Love Dubent” button.

Alarmfase3 uit Bemmel was weer zeer strak aan het spelen en de heren uit Friese Menaldum weten als geen ander feestmuziek ten gehore te brengen. Met een trombonesectie waar je U tegen zegt, mooie baritonlijntjes, strakke ritmesectie en enthousiaste trompettisten wisten ook zij de tent te vermaken.

Gezien de reacties van de aanwezigen was het een geslaagd evenement. Er hadden misschien iets meer mensen deze topmiddag mee moeten maken, maar die moeten het dan maar doen met onderstaand filmpje.

Orkesten en organisatie bedankt!!!

Bekijk de video van “Lingewaard Dweilt Deur”

 

De prijsuitslag was zeeeer spannend. Allevier de orkesten zaten heel dicht op elkaar.

1. Menaemer Feintsjes

2. Alarmfase3

3. Dubent

4. Stadse Blaozers

En de Menaemer Feintsjes namen ook nog een Sanseveria mee terug naar Friesland. Dat was de publieksprijs.

Foto's behorend bij "Lingewaard Dweilt Deur"


Lees vorig bericht:
Straatfestival Dirkshorn

Het 25e straatfestival in Dirkshorn (boven Alkmaar) werd overgoten met zon, publiek en de klanken van De Deurdweilers. Het was...

Sluiten