Dweilfestival Den Helder

“Woow, we’re going to Den Helder” zongen de Vengaboys ooit. (Toch?) Alhoewel het een lange reis was, was het zeker de moeite waard. Het was heerlijk weer, we hebben lekker gespeeld en alles was tot in de puntjes verzorgd door de Knorhanen.

We begonnen de zaterdagochtend na 2,5 uur auto met een heerlijk bakkie koffie en onze eerste ontmoeting met Anja, de gezelligste begeleidster van Den Helder. Toen was het tijd om naar een enorme (inmiddels verlaten) scheepswerf te gaan waar 200 veldbedden stonden opgesteld. Het leek wel of er een rampscenario met evacuatieplan in werking was gesteld, maar de relaxte en vrolijke sfeer bewees het tegendeel.

Nadat iedereen zijn slaapplek in gereedheid had gemaakt gingen we Den Helder in. Snel een stuk taart naar binnen en knallen! We kwamen hier ook nog een mevrouw tegen uit Angeren die al vele jaren in Den Helder woont, maar speciaal naar ons kwam kijken. Kei-lief!

De eerste consumptiebonnen werden inmiddels goed besteed en het weer werd ook steeds beter. Heerlijk! En zo volgend er nog een paar leuke setjes muziek en een rondvaart op een reddingsboot. We sloten gezellig af samen met de Feintsjes met “De Waterkant”. Hier ontmoetten we ook een gave breakdancer die we ook direct contracteerden voor het avondprogramma. Want na de nasi-maaltijd stond er nog een wedstrijd op het programma.

Ons optreden stond pas na vele biertjes gepland… maar na een korte inblaassessie op de parkeerplaats was iedereen toch weer even bij de les om een goed optreden weg te geven. Onze breakdancer stond al vooraan op het podium en los konden we! Gaaf om te zien dat zelfs de mensen die op de tafels achterin zaten ineens moeite deden om naar het podium te kijken en eigenlijk liep het best lekker in deze verre van optimale akoestische zaal.

Voor ons kwam trouwens een echt leuke meidenband: De Chica’s ! Die willen we vaker zien en horen!
Na ons kwamen de Menaemer Feintsjes, dus het bleef feest in de tent!

Maar met de uitslag was het feest compleet: De Deurdweilers werden als laatste genoemd, de 1e prijs dus!!! Wat een leuke verrassing!

 

Bijbehorende foto's