DDDDD verplaatst naar 2021

Lieve fans, vrienden en familie,

Om maar “Met de Deur ien Huus” te vallen… we hebben besloten om de Gouden Duim uitreiking en het bijbehorende DolDwazeDeurdweilers-feest te verplaatsen naar volgend jaar. Uiteraard vanwege dezelfde redenen als dat andere evenementen dit jaar zijn doorgeschoven. Echter, ik wil er namens de Deurdweilers wel iets meer woorden aan wijden, dan slechts deze mededeling.

Het besluit om ‘ons’ (dat is inclusief ‘jullie’) evenement door te schuiven naar 2021 heeft ons in de afgelopen maanden enorm bezighouden. Vanzelfsprekend wilden we dit feest koste wat kost door laten gaan, juist omdat we vinden dat de Gouden Duim uitreiking dit jaar wel eens de meeste impact en symboliek zou hebben. Meer dan ooit hebben we elkaar nodig gehad dit jaar, op allerlei manieren; als goede buren en vrienden er belangeloos en vrijwillig voor elkaar zijn zou juist dit jaar benadrukt en gewaardeerd moeten worden. Maar ook hebben de verenigingen en stichtingen in Angeren waar veel vrijwilligers (en dus mogelijke genomineerden) het zwaar want ze niet kunnen doen waartoe ze ooit zijn opgericht: sociale, maatschappelijke samenhang stimuleren en elkaar vermaken.

De DolDwazeDeurdweilersDag-commissie van de Deurdweilers die met de organisatie van de Gouden Duim uitreiking en het bijbehorende feest bezig zijn geweest hebben allerlei alternatieven besproken: online, half-online/ half offline, op straat, in een studio. Echt alles is voorbijgekomen, uitgedacht en uitgewerkt. Maar naast dat het natuurlijk een gezellige, fijne en vooral veilige uitreiking moet zijn, moest het wel zijn waardigheid kunnen behouden – ondanks alle maatregelen. De winnaar van de Gouden Duim verdient een waardige uitreiking en verdient het dat het publiek hem of haar direct na ontvangst van de trofee kan feliciteren, kussen en knuffelen. Een groepsfoto met ons op anderhalve meter afstand hoort daar niet bij…Als er één kenmerk NIET bij ons hoort is het ‘afstandelijkheid’, maar daar zouden we niet aan ontkomen.

Uiteindelijk hebben we daarom de conclusie getrokken: als je zoveel water bij de wijn moet doen, dat het geen wijn meer is, kun je hem beter niet drinken. We hebben inmiddels al een aantal nominaties ontvangen en die bewaren we voor volgend jaar. Blijf ze vooral insturen want behalve het moment van uitreiken, verandert er gelukkig niets.

Namens alle Deurdweilers wilde ik graag dit besluit op deze manier toelichten, en we hopen op jullie begrip. We kijken er meer dan ooit naar uit om volgend jaar groots uit te pakken, zoals jullie dat van ons gewend zijn. Dus Theo, geniet nog een paar extra maanden van de Gouden Duim op de schouw of vensterbank, want volgend jaar belandt hij weer in de handen van een andere topper die de trofee en een geweldige uitreiking dan ook heeft verdiend.

Blijf gezond, wees er voor elkaar en nogmaals dank voor jullie begrip!

Muzikale groet,
Bram Aarntzen, voorzitter Dweilorkest de Deurdweilers