Alle CD’s nu digitaal beschikbaar

Ja De Deurdweilers komen je tegemoet in dit muziekloze – also known as Corona – tijdperk. Met de ‘digitale release’ van onze tweede cd “’t Dak d’r Af” vandaag zijn nu alledrie onze cd’s digitaal beschikbaar op Spotify, iTunes , Deezer en nog meer onbekendere platforms.

Omdat er toch weinig nieuws is momenteel, nemen we je even mee naar de totstandkoming van ’t Dak d’r Af.

Waarom een tweede cd?

Na het overweldigende succes en het plezier bij het maken van de eerste cd vonden we het al vrij snel tijd voor een tweede cd. We wisten nu beter wat ons te wachten stond en we hadden inmiddels ook al weer zoveel leuke nieuwe muziek, dat moesten we gewoon delen!

Meerdere opnamedagen

Om betere focus te leggen op de repetities hadden we een opnamedag gepland in het voorjaar van 2003 – waar we met name Songfestivalnummers opnamen aangezien onze Bemmelshow van dat jaar in het teken van het Songfestival stond.

Opnamedag 2 in november met de TROS

De resterende nummers werden in november opgenomen. Het werd nog druk in de studio, want een cameraploeg van de TROS kwam ons filmen. Ze vonden het leuk dat wij songfestivalliedjes speelden en wilden daar graag een item van maken voor het tv-programma “Op weg naar het Songfestival”.

Opnameavond met FC Knudde

Om de CD weer wat meer sfeer te geven zijn we ook nog avondje naar Silvolde gereden om de cd ‘in te lallen’ om het zo maar te noemen. Hierbij hadden we enkele fans en carnavalsgroep FC Knudde uitgenodigd voor wat hulp. Tjonge wat een gezellige avond was dat!

CD-presentatie

De CD-presentatie vond plaats in het Dorpshuis. Zaal Poelzicht was op dat moment al gesloopt om plaats te maken voor appartementen. Opnieuw was de belangstelling overweldigend.

Van een houten huisje vloog het dak d’r af en daar kwam onze – toen nieuwe – fluitiste Kitty uit met de nieuwe cd in haar hand.

Bonus CD: Deurdweilers Go Classic

Om op voorhand al veel cd’s verkocht te hebben hadden we nog iets leuks bedacht; de mensen die op voorinschrijving de cd bestelden kregen van ons een gratis extra cd! Een klassieke cd nog wel! Onder het motto ” Zo klassieke kan leuke muziek zijn!”

Daarvoor was wel weer een extra ritje naar de Silvox Studio nodig samen met wat extra friends en instrumenten zoals een cello en keyboards voor het betere strijkerswerk. Tom had een arrangement gemaakt waarbij bijvoorbeeld ’t Dondert en ’t Bliksemt en Over & Out in een klassiek jasje werden gestoken. Of een klassiek stuk juist tot feestnummer werd gemaakt.

Ook deze nummers werden op de CD-presentatie gespeeld onder leiding van dirigent Andre Vieux.