Lingewaard Dweilt Deur - zondag 27 oktober 2013

2e editie van dweilfestival Lingewaard Dweilt Deur

Posted On:04.04.2020
,

Afgelopen zondag 27 oktober was het zover. De tweede editie van Lingewaard Dweilt Deur.

Een aantal van de beste en tevens gezelligste orkesten van Nederland kwamen naar Angeren toe om een grandioos feest te maken! Deze orkesten hebben dit jaar allen naam en faam gemaakt in zowel binnen- en buitenland. We waren er dan ook zeer trots op dat zij dit festival in hun agenda opnamen.

LDD2013_212-1Er zijn in Nederland drie festivals waar je Nederlands kampioen kunt worden; Bemmel, Voorthuizen en Leidschendam. Daarnaast staat het festival in Groenlo ook erg hoog aangeschreven bij de dweilorkesten in Nederland.  Alle winnaars van deze vier kampioenschappen zijn aanwezig! Plus de winnaars van het Belgisch kampioenschap! Wat wil je nog meer?!

Toontje Ongeregeld was al lekker vroeg met hun bus gearriveerd in de toen nog lege feesttent waar de Deurdweilers nog aan het repeteren was. En deze helden togen ook als allerlaatste weer terug naar Winterswijk na twee lekkere setjes.

LDD2013_185Ook Tismawajewendband uit Raalte was met hun zwarte touringcar naar Angeren gereisd. Al had de presentator nog een beetje moeite met hun naam, het orkest had geen enkele moeite om het publiek aan het swingen te krijgen. Ook een onvervalste en indrukwekkende Haka (wat we kennen van het nieuw-zeelandse rugby team) was onderdeel van hun optreden.

Alarmfase3 uit Bemmel had vrijwel een thuiswedstrijd, maar waren toch in hun rode uit-tenue aanwezig. En in het publiek doken steeds meer rode t-shirtjes op. De Alarmfase3 promotie draaide op volle toeren, net als de muzikanten die volle bak gingen op het podium.

De Flierefluiters uit Sassenheim waren met het kleinste aantal muzikanten, maar speelden groots! Wat een klasbakken! Net als die enthousiastelingen uit Friesland trouwens. Ook zij (Menaemer Feintsjes) wisten het publiek en de andere orkesten menig meezinger te ontlokken.

Na de finale waarin de orkesten beurtelings samenspeelden of ze nooit anders deden, was het tijd voor de prijsuitreiking met een vette knipoog:

  • Mooiste bus: Tismawajewendband
  • Met 5 personen aanwezige orkest op de zaterdagavond: Menaemer Feintsjes
  • 1x afwezig, 2e keer dubbel zo goed: Toontje Ongeregeld
  • Verste weg, meest aanwezig: de Flierefluiters
  • Meest Friese orkest: Alarmfase 3

Helaas voor de orkesten en Herberg de Ploeg puilde de tent niet uit van het publiek. Wellicht speelde het thuisvoetballende SV Angeren en de cd-presentatie van Dick van Altena parten. Maar ach, het was er niet minder gezellig om. De aanwezige orkesten hadden echter meer verdiend!

Bekijk het filmpje of de foto’s maar eens wat je gemist hebt:

 

Meer video’s dankzij Marco Lobeek (Winterswijk op Glasvezel)

Foto's behorend bij "2e editie van dweilfestival Lingewaard Dweilt Deur"


Lees vorig bericht:
Oktoberfeesten in het Hoge Noorden

Afgelopen zaterdag beleefden we een primeur: het eerste Friese Oktoberfest was een feit voor de Deurdweilers. Nadat we eind van...

Sluiten