1e Lingewaardse Kluunkampioenschappen - Dweilorkest De Deurdweilers

1e Lingewaardse Kluunkampioenschappen

1e Lingewaardse Kluunkampioenschappen
Posted On:09.22.2019

Terwijl de mussen van het dak vielen en de draaimolen zijn rondjes draaide, stonden een groot aantal Deurdweilers klaar om te gaan kluunen. Want, zo zei Dianne, als er iets georganiseerd wordt, dan moet je er ook aan meedoen, anders wordt het nooit wat. Daarom, vulde ze aan, gaan we ook vijf dagen naar de kermis toe. Het was een leuke middag én Erik mag zich de 1e Lingewaardse Kluunkampioen noemen.

Samen met 4 niet-deurdweilers stonden de sportievelingen klaar voor de start op de Angerse kermis van 2007.
Kitty, Dianne en Tinus merkten al gauw dat het op echte noren een stuk moeilijker is dan op ijshockeyschaatsen. Dus al gauw werden er nog meer ijshockeyschaatsen opgetrommeld en aangedaan. Het was echt een hilarisch gezicht, vooral omdat sommige deelnemers ook nog hun ijsmuts, sjaal en handschoenen aandeden. Het parcours was een bescheiden rondje, met twee obstakels van strobalen en een houten plateau. In de laatste bocht moest nog even gestempeld worden, want dat hoort toch bij schaatsen.
 
Telkens mochten er twee deelnemers tegen elkaar racen en je was in het voordeel als je in de binnenbocht mocht starten. Maar oooh weee als je struikelt over de hooibalen, dan heb je gelijk een fikse achterstand op je tegenstand(st)er te pakken en haal die dan nog maar eens in! De spelregels werden verzonnen waar je bij stond, en dat maakte het eigenlijk met de minuut grappiger. Na 5 manches kwamen er opnieuw 5 manches, beginnende met de twee tijd langzaamsten tegen elkaar en als laatste de twee tijd snelsten. Daarna waren de vier snelste kluuners bekend en die raceten in de allesbeslissende twee manches wie de winnaar zou worden. Tom, al verzekerd van een zeer scherpe tijd, besloot om in de laatste race een stuk af te snijden, zijn schaats zat niet lekker, en haakte vlak achter Frank weer in om Frank toch nog net te laten winnen. Helaas, gediskwalificeerd! En de snelle tijd van daarvoor die geldt niet, want dit was de allesbeslissende race. Dus helaas voor Tom geen prijs. Wel voor Frank, die derde is geworden, en Erik is de 1e kampioen van de Lingewaardse Kluunkampioenschappen!
 
Alle deelnemers werden bekroond met een heuse schaatsmedaille en de top 3 werd gehuldigd op een podium van strobalen. De prijzen? Lekkere drank natuurlijk! En zo liepen ze ’s avonds trots met hun medailles rond in de feesttent.

Foto's behorend bij "1e Lingewaardse Kluunkampioenschappen"


Leave us a comment

Lees vorig bericht:
Gezellig feest!

Gisteren werd de overwinning nog even goed gevierd in het Dorpshuis. Om 19:30 waren de meeste Deurdweilers nog druk aan...

Sluiten